//Πώς τα έπιπλα γραφείου αυξάνουν την παραγωγικότητα;
Έπιπλα γραφείου και παραγωγικότητα

Πώς τα έπιπλα γραφείου αυξάνουν την παραγωγικότητα;

Μην αισθάνεστε άσχημα όταν αφιερώνετε χρόνο για να ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό – θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τα αποτελέσματα των στόχων σας. Μια τέτοια δημιουργική ενασχόληση είναι και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων. Το περιβάλλον στο οποίο εργαζόμαστε διαμορφώνει κατά πολύ και την απόδοση μας, την διάθεση μας και την όρεξη μας για δουλειά. Ερευνητές βρήκαν ότι με την βελτίωση των συνθηκών εργασίας μπορούμε εύκολα να επιτύχουμε βελτίωση παραγωγικότητας της τάξεως του 30% ή και ακόμα υψηλότερη.

Ο τρόπος με τον οποίο οργανώνετε το γραφείο σας επηρεάζει την παραγωγικότητα σας. Η μυρωδιά, η αίσθηση και ο εσωτερικός σχεδιασμός του χώρου γραφείου σας μπορούν να επηρεάσουν τη συγκέντρωση και την εστίασή σας. Εάν το γραφείο σας είναι πολύ γεμάτο, πιθανότατα θα έχετε υπερφόρτωση, η οποία μπορεί να διαταράξει τη ροή της καινοτομίας και της δημιουργικότητας. Έτσι, εάν ενδιαφέρεστε για την βελτίωση της απόδοσης και της παραγωγικότητας του εργασιακού χώρου σας, είναι καιρός να αναδιοργανώσετε, να σχεδιάσετε και να τακτοποιήστε τα γραφεία σας.

Θα πρέπει λοιπόν να ακολουθήσετε τις βασικές αρχές σχεδιασμού εσωτερικών χώρων (*) και του Feng Shui για να βελτιώσετε την παραγωγικότητα, τις πωλήσεις, την αποδοτικότητα και τη δικτύωση των επιχειρήσεων. Χρησιμοποιήσετε τις βασικές αρχές του εσωτερικού σχεδιασμού για να μειώσετε το άγχος και την αναβλητικότητα και για να έχετε έναν πιο παραγωγικό, αποδοτικό και πιο κομψό χώρο εργασίας.

Η Status Office βρίσκεται κοντά σας για να σας βοηθήσει για τα παρακάτω πρακτικά θέματα:

1. Πώς να οργανώσετε το χώρο εργασίας και των γραφείων σας

2. Πως να κάνετε τον βασικό σχεδιασμό εσωτερικού χώρου

3. Πως να εξισορροπήσετε την ενέργεια στο χώρο εργασίας σας

4. Πως να επιλέξετε τα σωστά χρώματα των τοίχων και άλλων αντικειμένων του γραφείου σας

5. Πώς να επιλέξετε τα σωστά διακοσμητικά στοιχεία για το γραφείο σας

6. Πως να φτιάξτε το τέλειο γραφείο στο σπίτι σας

Εάν πιστεύετε ότι έχετε κολλήσει και δεν πηγαίνετε οπουδήποτε, είναι απαραίτητο να αξιολογήσετε το χώρο εργασίας σας και να κάνετε λίγες βελτιώσεις για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Ελάτε να κάνουμε μαζί αλλαγές που αλλάζουν τη ζωή σας και θα σας φέρουν περισσότερη ευτυχία, πλούτο και επιτυχία στην σταδιοδρομία σας.

(*) Ο εσωτερικός σχεδιασμός (interior design) γνωστός και ως σχεδιασμός εσωτερικών χώρων είναι η τέχνη και η επιστήμη της ενίσχυσης του εσωτερικού χώρου, μερικές φορές συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού χώρου ή ενός κτιρίου, για να επιτευχθεί ένα υγιέστερο και πιο αισθητικά ευχάριστο περιβάλλον για τον τελικό χρήστη (επισκέπτη). Ένας σχεδιαστής εσωτερικών χώρων είναι κάποιος που σχεδιάζει, ερευνά, συντονίζει και διαχειρίζεται τέτοια έργα. Ο σχεδιασμός του εσωτερικού χώρου είναι ένα πολύπλευρο επάγγελμα που περιλαμβάνει την εννοιολογική ανάπτυξη, τον χωροταξικό σχεδιασμό, τις επιτόπιες επιθεωρήσεις, τον προγραμματισμό, την έρευνα, την επικοινωνία με τα ενδιαφερόμενα μέρη ενός έργου, τη διαχείριση κατασκευών και την εκτέλεση του σχεδιασμού.