//Πως να επιλέξτε έπιπλα γραφείου;
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Πως να επιλέξτε έπιπλα γραφείου;

Ποια είναι τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής επίπλων γραφείου;

Η επιλογή καλών επίπλων γραφείου είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του κατάλληλου χώρου γραφείου. Τόσο η επίπλωση του γραφείου όσο και ο χώρος του γραφείου επηρεάζουν σημαντικά την παραγωγικότητα των εργαζομένων και προσελκύουν νέους υποψήφιους εργαζομένους. Πριν μπείτε στο κατάστημα επίπλων, καλό θα ήταν να γνωρίζεται τους βασικούς παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας κατά την επιλογή των επίπλων γραφείου για την επιχείρηση σας. Παρακάτω λοιπόν σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα κριτήρια για την σωστή επιλογή επίπλων γραφείου.

Ποιότητα

Η ποιότητα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή επίπλων γραφείου. Όπως και όλα τα προϊόντα υψηλής ποιότητας θα μας αποζημιώσουν για το επιπλέον κόστος της επένδυσης μας μακροπρόθεσμα με την απόδοση, την ασφάλεια και την αντοχή τους στην σκληρή καθημερινή χρήση και στον χρόνο. Η ποιότητα ενός προϊόντος εξαρτάται από την χρήση υλικών κατασκευής υψηλής ποιότητας και τον σωστό σχεδιασμό και την σωστή διαδικασία παραγωγής τους προϊόντος.

Κόστος

Το κόστος είναι επίσης σημαντικό σε σχέση βέβαια με την ποιότητα. Πριν αγοράσετε έπιπλα γραφείου, σκεφτείτε το κόστος και καθορίστε τον προϋπολογισμό σας. Πόσα χρήματα θα ξοδεύατε συνολικά για τα έπιπλα γραφείου που χρειάζεστε; Πόσα έπιπλα χρειάζεται να αγοράσετε; Ποια θα πρέπει να είναι η τιμή για καθένα από τα έπιπλα γραφείου που σας ενδιαφέρουν;

Ο γνωστός δείκτης τιμής / απόδοσης θα πρέπει να είναι πάντα στο μυαλό μας. Κοστίζει τόσο αλλά τι θα μου προσφέρει και για πόσο διάστημα χωρίς επιπλέον κόστος και προσπάθεια. Επίσης θα πρέπει να διερευνήστε προσεκτικά την αγορά για προσφορές επίπλων γραφείου, πακέτα επίπλωσης γραφείου, εκπτώσεις συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, προσφορές σε είδη στοκ (stock, ξεστοκάρισμα). Με την σωστή έρευνα στις τιμές της αγοράς θα πετύχετε το χαμηλότερο δυνατόν κόστος – δοκιμάστε τουλάχιστον 3 διαφορετικούς (ιδανικά 5 διαφορετικούς) προμηθευτές για την καλύτερη πρόταση.

Εργονομία

Η απασχόληση σε χώρο γραφείου, προϋποθέτει καθιστική εργασία για ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας, σε μια στάση η οποία δεν είναι ιδανική για την υγεία. Συνεπώς τα έπιπλα γραφείου που θα επιλέξετε θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν αυτή την σημαντική ιδιαιτερότητα.

Για παράδειγμα η επιλογή που θα κάνετε σε καρέκλες γραφείου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία της πλάτης, της μέσης και της σπονδυλικής στήλης αλλά και για την αποφυγή τραυματισμών και ενοχλήσεων. Η επιλογή μιας εργονομικής καρέκλας γραφείου η οποία προστατεύει την πλάτη και υποστηρίζει τη σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της εργασίας συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση και ευκολότερη συγκέντρωση των εργαζομένων, χωρίς την ανάγκη ξεκούρασης από μια κακή στάση σώματος.

Άνεση

Η άνεση που έχουμε κατά την εργασία σε χώρους γραφείου για ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας μειώνει την κούραση και αυξάνει την απόδοση μας. Συνεπώς τα άνετα έπιπλα γραφείου θα μας προσφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη. Καθορίστε προσεχτικά τις ανάγκες με βάση όμως πάντα την άνεση και την αναπαυτικότητα των επίπλων γραφείου που θα επιλέξετε.

Εμφάνιση και Αισθητική

Ο εμφάνιση και η καλαισθησία είναι επίσης σημαντικές για την δημιουργία ενός ευχάριστου εργασιακού χώρου που προσφέρει στην ψυχολογία των εργαζομένων. Ο μοντέρνος σχεδιασμός των επίπλων προσφέρει ένα διαφορετικό και εντυπωσιακό περιβάλλον που κάνει ευχάριστη την διαμονή τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών. Ένας όμορφος εργασιακός χώρος είναι πάντα σημαντικός για την καθημερινότητα όλων των εργαζομένων.

Διαστάσεις και Μεγέθη

Αγοράσετε έπιπλα ανάλογα με το μέγεθος και το χώρο του γραφείου σας. Το να επιλέξτε ογκώδη έπιπλα που θα καταλάβουν μεγάλο χώρο θα δημιουργήσει μία ασφυκτική αίσθηση και προβλήματα μετακίνησης σε εσάς και τους υπαλλήλους σας. Πριν αγοράσετε φροντίστε να γνωρίζετε επακριβώς τις διαστάσεις του γραφείου σας και με την κατάλληλη επιλογή επίπλων γραφείου να το κάνετε να είναι ακόμα πιο ευρύχωρο.

Εφόσον ο προμηθευτής που θα επιλέξετε διαθέτει ποικιλία σχεδίων και διαστάσεων θα βρείτε έπιπλα γραφείου που θα καλύπτουν στο έπακρο όλες τις ανάγκες που χρειάζεται ο επαγγελματικός χώρος σας. Μια μελέτη εσωτερικού χώρου (χωροταξίας) θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση.

Εγγύηση

Η εγγύηση καλής λειτουργίας για κάποια χρόνια είναι ένας τρόπος διασφάλισης της ποιότητας ενός προϊόντος. Επίσης διασφαλίζει την επένδυση σας αφού δεν θα έχετε επιπλέον απρόβλεπτα κόστη για την χρονική περίοδο της εγγύησης.

Επισκευές / Ανταλλακτικά

Μετά το πέρας της εγγύηση καλής λειτουργίας είναι σημαντικό να διατίθεται τόσο δυνατότητα επισκευής (service) όσο και ανταλλακτικά (spare parts). Έτσι διασφαλίζεται ακόμα περισσότερο η διάρκεια της επένδυσης σας αφού θα μπορέστε να επιλύσετε τυχόν μικρά προβλήματα και να αποφύγετε ανεπιθύμητα κόστη αντικατάστασης.