//Πόσο σημαντική είναι μια καλή διευθυντική καρέκλα γραφείου;
Καρέκλα Γραφείου Διευθυντή

Πόσο σημαντική είναι μια καλή διευθυντική καρέκλα γραφείου;

Το κάθισμα γραφείου (καρέκλα γραφείου) είναι ένα από τα πιο σημαντικά έπιπλα γραφείου ως προς την εικόνα και την παρουσίαση ενός εργασιακού χώρου. Κάθε καρέκλα γραφείου θα πρέπει να προσφέρει στυλ, άνεση, ανάπαυση και γενικότερα να είναι ευχάριστη και ασφαλή στην πολύωρη χρήση. Επίσης θα πρέπει να συντελεί στην συντήρηση της καλής στάσης του σώματος και της υγείας του ανθρώπου που την χρησιμοποιεί για να εκτελέσει εργασίες γραφείου.

“Πόσο σημαντική είναι η διευθυντική καρέκλα γραφείου;”

Το διευθυντικό κάθισμα (διευθυντική καρέκλα γραφείου) για πολλούς είναι σύμβολο επιτυχίας ενός διευθυντή ή ενός στελέχους της επιχείρησης στο να φτάσει στην κορυφή της διοικητικής δομής της εταιρείας. Για άλλους, είναι ένα σύμβολο εξουσίας που δεν διαφέρει πολύ από τον συμβολισμό του θρόνου ενός βασιλιά.

Είναι το μέρος που παίρνονται μεγάλες αποφάσεις και που καριέρες προωθούνται ή διακόπτονται. Ο βασικός ρόλος μιας διευθυντικής καρέκλας γραφείου δεν είναι διαφορετικός από οποιασδήποτε άλλης καρέκλας στην οποία θα καθίσει ένας άνθρωπος.

Πόσο σημαντική είναι η εργασιακή καρέκλα γραφείου;

Παρόμοια και οι εργασιακές καρέκλες είναι αυτές που θα κάτσει ένα άτομο και θα εκτελέσει ως επί το πλείστων πολύωρη εργασία.

Πώς θα επιλέξτε καρέκλα γραφείου (διευθυντική ή εργασιακή);

Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός διευθυντικού καθίσματος γραφείου θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αποτελεί σύμβολο της κατάστασης μας (status symbol) πράγμα που δεν ισχύει για ένα καθημερινό άλλο κάθισμα. Είναι λοιπόν σημαντικό να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν επιλέγουμε ένα διευθυντικό κάθισμα γραφείου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση, το παρουσιαστικό και το στυλ του.

Συνήθως ένα διευθυντικό κάθισμα είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα εργασιακό κάθισμα. Το μέγεθος του καθίσματος προσδίδει εικόνα (image) και κυριαρχία στο πρόσωπο το οποίο βρίσκεται καθήμενο σε αυτή. Σημαντικό λοιπόν είναι και το μέγεθος του καθίσματος (διαστάσεις) ώστε να εκμεταλλεύεται τον διαθέσιμο χώρο προσφέροντας άνεση σε εμάς και εντύπωση στους επισκέπτες μας.

Επίσης, τα διευθυντικά καθίσματα κατασκευάζονται με ακριβότερα υλικά (πρώτες ύλες) σε σχέση με τα εργασιακά καθίσματα, τις βοηθητικές καρέκλες ή τα καθίσματα συνεργασίας. Η χρήση τέτοιου είδους υλικών προσδίδει κομψότητα, κλάση και φινέτσα που είναι προς όφελος του στελέχους που κάθεται σε αυτήν. Για παράδειγμα η προσθήκη ενός ξύλινου πρόσθετου μέρους στο μπράτσο της καρέκλας αυξάνει την κλάση του καθίσματος και βελτιώνει την επισημότητα της εικόνας του.

Κατά την αγορά μιας καρέκλας γραφείου, εκτός από την εμφάνιση που είναι ακόμα πιο σημαντικός παράγοντας όποτε πρόκειται για διευθυντικό κάθισμα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και την εργονομία.

Η σχεδίαση κάθε διευθυντικής ή εργασιακής καρέκλας από εργονομική άποψη θα πρέπει να είναι τέτοια που να μην δημιουργεί καταπόνηση στον λαιμό ή την μέση μας. Επίσης, θα πρέπει να δίνει μια αναπαυτική και άνετη θέση στον καθήμενο ώστε να μπορεί να είναι ένα βοήθημα στην εκτέλεση κάθε πολύωρης και εξαντλητικής εργασίας.